header image

Yahim – Pue

Objavil: afrika3 | 26.07.2009 | 1 Komentar |

Ze ko smo se odpravljale na potovanje, je bila nasa velika zelja, da bi odmaknjene in neprometne dele raziskale z najetimi motorcki. Okolica jezera sentani je bila odlicna priloznost za uresnicitev nasih sanj in ponovitev lanske enkratne vietnamske izkusnje.

Vasica

Zjutraj smo se se enkrat odpravile na krajso voznjo po jezeru s postankom na bliznjem otocku, katerega smo ze dan prej opazovale iz obrezja jezera. Vsega skupaj je vasici nekaj lesenih hisk na kolih, okoli katerih kar mrgoli majhnih prasickov, ki se namakajo v plitvini jezera. Domacini posedajo na dvoriscu in opazujejo otroke, ki se podijo po improviziranih odbojkarskih igriscih.

Z ladjico po jezeru

Z ojek-i smo se vrnile v Sentani, saj drugje izposoja motorjev ni mogoca. Vseskozi nam je druzbo delal Gilbert, fant, ki odlicno govori anglesko in smo ga spoznale ze v Doyo Lami. Izkazal se je za odlicnega vodica in nam mocno olajsal raziskovanje skritih kotickov okolice Sentanijskega jezera. Posebno pohvalo si zasluzita Mirjam in Spela, nasi odlicni voznici, ki sta nas prevazali po vseh moznih poteh. Uspesno sta se kosali z mestnim vrvezem, hudimi ovinki, voznjo po makedamu, kamenju in nagnjenemu terenu.

Voznja po terenu

Prevozile smo dober zalogaj kilometrov, naredile postanek za ogled Pue-ta in oddrvele nazaj proti hotelu. Gilbert nam je mimogrede razkazal tudi svojo univerzo in studentsko naselje z okolico. Na cuden nacin nam je predstavil svoje dekle, ampak na sreco ne govori anglesko, zato ni razumela, da je njen izgled komentiral z ‘not so beautiful’. Me smo se samo spogledale in se zgrozile, on pa je nadaljeval z ‘not so pretty’. Ko bi bil vsaj raje tiho… :D

YouTube slika preogleda

Na motorckih

Pogled na sentanijsko jezero

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Odzivi

Mirjam koga pogrešaš?nekje so tko žalostna:)))

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije