header image

Wamena

Objavil: afrika3 | 23.07.2009 | 1 Komentar |

Zgodaj zjutraj smo Sheryl (dekle iz Avsatralije) pospremile na letalisce in hkrati smo nameravale placati nase rezervirane letalske vozovnice. Po dogolgotrajnem strmenju in prestopicanju pred prodajnim okencem smo ugotovile, da bo potrebno priti kasneje, zato smo pohod do letalisca ponovile se 2x. Zgrozile smo se ob informaciji, da je prislo do napake v datumu rezervacije in da lahko letimo nazaj v Sentani sele cez teden dni. V preteklih dneh sta po besedah nasega vodica strmoglavili 2 vojaski letali, ki ju domacini uporabljajo za transport, zato so vsi okupirali Trigana Air. Boj za letalske vozovnice je neizprosen. Ljudje ure in ure cakajo in upajo, da bodo dobili let. Tudi nam ni preostalo drugega, kot da se podamo v boj. Nas obup je ganil usluzbence, ki so nam obljubili pomoc, a sele naslednji dan. Tako kot drugi potniki smo tudi me obticale v Wameni.

Trznica

Da bi si zapolnile cas, smo se odpravile na trznico, kjer so nas premamile lokalne dobrote. Nakupile smo nam do sedaj se nepoznano sadje, imenovano Markisa, se vecji izziv pa nam je predstavljaj Pinang, s katerim nas je na trekkingu strasil Sam. Gre za sadez, ki ga zvecijo vsi domacini, skupaj z zeleno palicico, ki jo pomakajo v bel prah, pridelan iz lupine skoljke. Po Sam-ovih besedah naj bi bila ta kombinacija lokalna droga, ki povzroca ‘brain damage’ in omoticnost. Potrebno je bilo preiskusiti, da se prepricamo. Najbolj pogumna je bila Mojca. Ko so se ji zobje, ustnice in jezik zaceli barvati krvavo rdece, smo ji sledile tudi ostale. Malo slabosti, mehke okoncine, vrocica v telesu in Spelin omrtvicen in zabuhel jezik… to je bilo nase prvo poiskusanje Pinanga. Okoli nas se je zbrala mnozica domacinov, ki so nas opazovali pri prezvekovanju in spakovanju zaradi groznega okusa v ustih. 2 izmed fantov sta nas pospremila nazaj do hotela, kjer smo si privoscile rakce v sladko-kisli omaki s krompirckom. Kljub zacetnemu jutranjemu porazu na letaliscu smo prezivele krasen in zanimiv dan.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Odzivi

Na, ti šment, ko se pa take stvari zgodijo, pa res ne moreš biti dobre volje.

Lepo ste rešile tole zagato s tržnico in pokušanjem sadja- samo tale Pinang, hehe, punce, ne se preveč drogirat s tem!!!!

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije