header image

Wamena 2

Objavil: afrika3 | 23.07.2009 | 1 Komentar |

Dan, ki se je moral zgoditi, da smo se bolje spoznale Papuo in njihov sistem, ki v resnici ne obstaja… Sistem kaosa in podkupovanja (po Sam-ovih besedah: different sistem, colonial sistem).

Ponovno smo zjutraj (ali bolje receno se sredi noci) optimisticno odkorakale po ze dobro znani poti do letalisca. Tokrat oprtane z nahrbtniki in v upanju, da dobimo let. Spet se dolgo ni zgodilo nic drugega kot to, da so nas posiljali od enega usluzbenca k drugemu in nam narocali, naj se vrnemo cez uro ali dve. Vztrajale smo, cakale in obrestovalo se je. Po treh urah negotovosti smo z letalskimi kartami v rokah stale pred check-in okencem. Gremo nazaj v civilizacijo! Ure so minevale in se vedno se nismo premaknile niti za meter. Ob stirih popoldan smo se sprijaznile z dejstvom, da smo obticale v Wameni. To moras doziveti, da si sploh lahko predstavljas. Iz rocno napisanega seznama potnikov poimensko klicejo srecneze, ki si izborijo sedez in jih prepisujejo na drug list. Nato z utezmi tehtajo prtljago, jo sestevajo in rocno popisujejo… kamena doba pac… vmes se pojavi potnik z nekaj 10000Rp pod palcem, ki te izrine za mesto nizje in v trenutku si na repu liste. Ampak Sam tudi v tezkih trenutkih najde tolazbo in ti ponudi podporo z besedami: ‘maybe passenger, maybe cargo’ (s tem je zelel povedati, da kjub temu, da je to zadnje letalo ta dan in da nismo na seznamu, bomo morda poleteli, ce ne kot potniki, nas bodo pa stlacili med prtljago.. to dejansko pocnejo).

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Odzivi

Hja, kaj porečt na tale sistem…Nimate neke sreče na tem letališču, tko da ne se sekirat.

Sam to je pa prava loterija za sedeže na letalu…še zmer mi ni uspelo zvedet, s kakšnim avijonom ste se tole prevažale v civilizacijo in iz nje:D

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije