header image

Gili Meno – Kuta Bali / Bank

Objavil: afrika3 | 11.07.2009 | 2 Komentarjev |

Navsezgodaj zjutraj smo se spet odpravili na dolgo pot proti Baliju. Pot ne bi bila nic posebnega (ladjica – kombi – trajekt – kombi), ce ne bi na otoku Lombok, preko katerega smo sli na Bali, na cesti srecali ogromno opic. Cesta se namrec vije cez gorato obmocje, kjer je gozd ze bolj podoben jungli in ocitno tam zivijo opice, ki se brezsrbno sprehajajo po in ob cesti. Ker smo nad njimi kazale izjemno navdusenje, je sofer celo ustavil, da smo si jih v miru ogledale in jih seveda poslikale.

Opice ob cesti

Na Baliju smo se razdelile na dve skupini, saj so si Simona C., Tijana in Lucija zazelele vec morja in plaz. Zato so odsle iskat hotel in kaj se pod takrat dogaja z njimi, ne vemo. Upamo, da bodo kaj napisale na blog…

Ostale 4 (Mojca, Simona m., Spela in Mirjam) smo se odpravile na lov za bankomatom (ki sprejema Maestro), saj je pred nami priblizno enotedenski trekking med domorodci na Irian Jayi, za katerega bomo po najnovejsih informacijah porabile dosti vec, kot pa smo sprva predvidevale. Sicer smo najprej imele namen denar dvigniti na banki, kar smo povedale ze tipu na agenciji na Gili Meno, in nam je zato na karto napisal pod destiancijo Kuita Bali / Bank (kombi nas je dejansko odlozil pred banko, zato tudi tak naslov posta), a ker smo bile pozne, so bile vse banke ze zaprte.

Kakorkoli, po nekaj mkinutah iskanja smo le nasle bankomat, ki je sporejemal nase kartice. Problem je le v tem, da se lahko naenkrat dvigne cca. 100evrov. Za poskusnega zajca izberemo Mirjam, dvigne prvic in uspe. poskusi se enkrat, bankomat nima vec denarja. Pa smo odsle iskat drugega. Pred zaprto banko smo nasle bankomat, na katerem ni bilo oznacveno, katere kartice sprejema. Pa smo poskusile. Spet najprej Mirjam. In dejansko je dobila denar. Edini problem: bankomat je pojedel kartico. Pa smo sle do varnostnika banke, mu razlozile situacijo, on pa je le nemo gledal. Nato je le poiskal prevajalko in po dolgem pregovarjanju in klicih smo ugotovile, da ta vecer nihce ne bo prisel odpret bankomata, to lahko storijo sele cez 3 dni (cez 7 ur smo imele let na Irian Jayo). Tako smo napise ‘pooblastilo’ za Simono c., da lahko v ponedeljek dvigne kartico, saj bodo one takrat se tam.

Malo prestrasene smo poiskale se tretji bankomat, kjer je na sreco slo vse vredu, ceprav dvomimo, da je ze kdaj kdo s taksno pripravljenostjo cakal, da skoci kartica iz bankomata, kot tiste trenutke me.

Sledil je okrepcilni kebab (:D), slovo od ostalih deklet, ki so ze bila v party feelingu, nato pa taksi do letalisca, ki je bolj podobno malo vecji avtobusni postaji, kot pa dejansko letaliscu. Tam smo pocakale na nocni let proti Jayapuri (Irian Jaya).

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Odzivi

Joj, tale zadeva z bančno kartico je mogla bit pa res neprijetna…no, upam, da se je vse uredilo tko kot se mora.

Kakšna letala pa kej letijo tam, ko je letališče veliko kot avtobusna postaja?

Zadnjič sem bral, da je nekje postopek tak, da če ti požre kartico, da moraš kar 3 tedne čakati da jo dobiš…tisto, ki je notri ostala jo namreč zarad varnosti vržejo stran…

Ve ste mele kr srečo, da se je vse lepo izteklo (aja, a se je?), upam, da je kaj napisano naprej o tem, drugače pa recmo, da je happy end:)

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije