header image

Padangbai – Gilli Air – Gilli Travangan

Objavil: afrika3 | 7.07.2009 | 3 Komentarjev |

Zjutraj smo z ladjico krenile na otocje Gilli. To je bil pravi uzitek. Polezavanje na palubi s pogledom na cudovite pescene plaze s kokosovimi palmami in pozibavanje v ritmu morskih valov. Tudi za nase lacne trebuscke je bilo lepo poskrbljeno. Po 4 urah cistega uzitka in lenarjenja smo bile koncno tam, kamor smo si tako zelele – na otocju Gilli, natancneje na otoku Gilli Air. Nastanile smo se v slamnatih hisicah in odhitele iskati internet, da bi s slikami ustregle zvestim bralcem bloga. Sreca se nam tudi tokrat ni nasmehnila. Le kdaj se bo obrnilo na bolje?

Rezanje ananasa

Noc je bila zelo pestra. Iz okolice so v hisico vdirali najrazlicnejsi glasovi, podobni petelinjemu kikirikanju, pticjemu civkanju, pasjemu lajezu in se bi lahko nastevali. Clovek bi lahko mislil, da spi sredi jungle, ce ga ne bi ob 5h zjutraj iz sna zbudilo klicanje na jutranjo molitev.

Sele zjutraj smo ugotovile, da se nahajamo sredi raja. Majhen otocek smo si delile z domacini, nekaj glav govedi, piscanci, kozami in konji, ki so se prosto sprehajali med slamnatimi hisicami. Tu zivijo zivali in ljudje v popolnem sozitju. Po otoku se prevazajo s kolesi in konjskimi vpregami. Svez zrak se je resnicno prilegel, saj so nas na Javi kar nekaj dni zastrupljali z izpusnimi plini in tudi vulkan nam ni prizanesel.

Na plazi

Pescene plaze, prekrasne bambusove hiske ob turkiznem morju so nas premamile, da otok od blizje spoznamo. Pri domacinih smo si sposodile kolesa in se podale na voznjo ob obali otoka. Prvi postanek smo naredile, ko smo zagledale nezno belo mivko ob obali, za morjem pa cudovito ozadje (otok Lombok z visjim hribovjem). Prvi foto shooting. Podamo se naprej in se ustavimo cez 500m – sledi kopanje. Voda je topla, cista in le rahlo slana. Sanjsko je, tako da cas zelo hitro mine. Ko pogledamo na uro, se nam ze zelo mudi, saj smo ob enih dogovorjene, da presenetimo Lucijo za rojstni dan. Po bliznjici smo v pol ure pri gostilni, kjer neka zenska Lucijo temeljito zmasira (od pet do glave, zadaj in spredaj). Lucijini obcutki ob masazi: fantasticno!!!

Zatem smo se odpravile na drug otok  Gilli Travangan, kjer bomo prezurale Lucijin rojstni dan!

p.S.: slike ne grejo in ne grejo… sorry…

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Odzivi

čaw bejbe!
ja če se žura pa itak slike ne gejo gor:-)
Prav dobr se mate, bi se kr pasalo premestit v vaše okolje glede na to kak vremenski kaos se pri nas odvija… že sedemnajsti dan dež.. ne morš da vrjameš
sam nekaj me še zanima; a ste hotle napisat zgoraj snežno belo mivko al nežno belo mivko;-)
Pridne bodite in pazite druga na drugo!
Čaw čaw

Hej hej!
Js bi tut lahka bla zdele že na baliju, bi pa lahko zdele že kak ananas skupi pojedle… Naši farmacevti (ene 30 študentov) so verjetno že tam, ker mamo kongres konec meseca… smrk smrk, j**** recesija pa to… Velik užitkov vam želim!!!

Pomoje potem prou paše, ko prideš iz natrpane Jave na tkole mal bolj umirjeno območje, na plažice in v lesene hiške:) idila, nimaš kej…

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije