header image

Jogjakarta – Probbolingo

Objavil: afrika3 | 6.07.2009 | 3 Komentarjev |

Po jutranjem zajtrku smo se s kombijem odpeljale proti Probbolingu. S soferjem smo imele ‘izjemno sreco’, saj ni razumel niti besedice anglesko, poleg tega pa je ves cas kadil, da je smrdelo po celem kombiju. Ker je imela Simona m. zjutraj probleme z dehidracijo in se je napila vode, je kmalu po odhodu nujno rabila wc. Zato je zacela soferju prijazno dopovedovati ‘wc, toilet’, on pa se je le smehljal in kazal na kombi pred nami (s tem kombijem smo skupaj potovali). Po vec kot pol ure Simona ni vec zdrzala in tako s pomocjo slovarja zacela sestavljati stavke, da pac mora nujno na wc. Sofer se je se vedno smehljal, zato je bilo Simoni vsega zadosti in mu je s plastenko vode nakazala, da ce ne ustavi, bo zmocila sedez. Tip je ustavil v trenutku. 6 nas je poskakalo iz kombija in steklo v bliznjo travo ob cesti, vsem na oceh. Vse smo pocepnile in opravile svoje. Ce je nuja, je pac nuja :D

D

Vso voznjo je sofer vozil kot nor, prehiteval po levi, prehiteval po desni, varnostne razdalje ni poznal, nas pa je zastrupljal s cigaretnim dimom. Ko smo ze obupale, da bo sploh ustavil, je po 5 urah le zavil h gostilni, kjer smo imeli krajsi postanek. Sledilo je se 5 ur voznje, zato nas je zacelo zanimati, kdaj bomo prispeli na cilj. Ker ni znal anglesko, se je Simona m. zmenila z njim kar v indonezijscini in celo razumela ga je, kdaj prispemo. Komunikacija je koncno stekla.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Odzivi

oki pa se to..
na trekingu in v wameni smo imeli vsak dan dez..zvecer ali zjutraj. pa v wameni je res ful drago. nekaj hrane se vam splaca v sentaniju kupit. al pa vsaj kaj vode za v wameno (v wameni stane 1,5l 23000rp, v sentaniju 5000). drugace je pa voda v gorovju kar cista ampak mi smo vseen vedno dajali notri tablete za razkuzevanje. mislim da jih tudi v sentaniju prodajao, nisem pa ziher.
glede [prtljage ne komplicirajo ce imas kaksen kilogram vec, v rocni prtljagi lahko imas karkoli. kupovanje letalskih karty je kot bi ku[pil karto za avtobus. gres do salterja, na listek napises ime in priimek ter telefonsko in imas karto. brez kakersnih koli dokumentov =)
oki..lepo potujte se naprej.

vse najboljse za te, vse najboljse za te, vse najboljse za te draga lucija, vse najboljse za te!

Stari, to pa je zanimivo…fino, da vam je končno stekla komunikacija:)

Me pa zanima, kako se kej navadiš na ta njihov denar, ko je vse v tisočih?

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije