header image

Jogjakarta

Objavil: afrika3 | 3.07.2009 | 12 Komentarjev |

Voznja do Jogjakarte je trajala cca. 8 ur. Da bi poskrbele za svojo varnost in za varnost prtljage, smo se dogovorile, da bo vsaka budna 1 uro, medtem ko druge spijo. Kot smo omenile ze v prejsnji objavi, prvih 5 ur skoraj nobena ni zatisnila ocesa, saj je bilo prevec hrupa od vseh prodajalcev, glasbenikov, nasih obcudovalcev in predvsem nas :D Tri ure pred prihodom smo oblezale kot mrtve, zbudilo pa nas je zvonckljanje in prepevanje: ‘jogja, jogja’.

Ob 4h zjutraj smo se znasle sredi Jogje in se podale na lov za prostimi sobami. Na sreco nam je na pomoc priskocil domacin, ki je v zakotni ulici nasel proste sobe, kar je v tem casu zelo tezko zaradi njihovih pocitnic.

Da bi od dneva odnesle cimvec, smo se dogovorile le za kratek 3urni pocitek. Zal se jih je 5 zaspalo :D . Tako smo se malo prepozno in brez zajtrka odpravile proti enemu najbolj znanih budisticnih templjev v JV Aziji, Borobudurju. Najprej na 2 lokalna busa, nato pa z minibusom do templja. Na sreco so nam domacini ze prej povedali ceno minibusa (7.000Rp), tako da se nismo pustile pretentati (zeleli so 20.000Rp, dobili pa le 8.000Rp, domacini placajo le 5.000Rp). Ocitno nas je ze zacel najedati strah, saj si je gospa, ki je sedela poleg Simone m., ves cas pred nos in usta drzala ruto, takoj ko se je sprostil sedez, pa se je presedla (hahahaha…). Na busu se nam je pridruzila tudi gospa z vedrom oskubljenih kokosi, ki je veselo pozirala, na eni izmed postaj pa so nam 3 mladi fantje igrali na kitaro in se navduseno slikali z nami. A to slikanje je bilo samo za ogrevanje.

Okoli templja

O samem templju vam ne moremo povedati veliko, saj nam ni uspelo nameniti mu prevec pozornosti. V tenutku, ko smo se mu priblizale, smo postale tarce fotografskih objektivov. Vsi so se hoteli slikati z nami, tako da smo zasencile celo vec kot 1000let star tempelj in postale tamkajsnja glavna turisticna atrakcija. Usta smo imele na koncu ze zakrcena v nasmeh do uses :D . Stevilo prijateljev na facebooku se bo posteno povecalo.

Slikanje pred templejm z domacini

Se eno slikanje z domacini iz Papue

Mojca z budo

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Odzivi

Bejbikeee!!! Končno sem dočakala vaš post! … Sem že 3 dni vsa nestrpna gledala, kdaj se boste kaj oglasle in imela že v mislih vse črne scenarije :( ((
No končno ste tu! Vse nasmejane, vesele :) ) Kot vidim se imate super, glejte da tako še ostane pa dajte še kako slikico gor ;)
Enga tapravga slovenskega lupčka vsem!!!

Super opisujete vase potovanje. Le tako naprej! :) Pa kej slikic!! :P

uuuu kok ste popularne, a mate kulije tud s sabo, da kšn avtogram potalate?? :D

sej tuki v ljubljani je tud vroče in soparno, komi čakam morje, da se mal osvežim pa da bosta andrejca kej dobrga skuhala :)

lepo se mejte!!
katja

Vsak dan pokukamo in čakamo, da se kaj oglasite. Uživajte in se kmalu spet oglasite. Sedaj ste verjetno že na Baliju.

Hej, hej! Lucija, Mirjam, Mojca, Špela, Tijana, Simona in Simona, če ste še vse na kupu…

Je pa trajalo, preden ste se spomnile tudi na nas… Sicer pa, važno je, da ste svoje potepuštvo v Indoneziji dobro začele. Zato hvala za to prvo javljanje in – seveda – za izvrsten video desert… Še veliko takšnih in srečno do konca!

Vati

Pripis: Oglašam se malo pozno, ker sva – zaradi neugodnih vremenskih razmer – še vedno doma, pa ne vem, kaj početi… Sem že mislil, da bi pokomentiral katerega od vaših javljanj, pa vas ni bilo za dočakati…

• Ste sigurne, da tista simpatična bitja v Koti niso bila v resnici hobiti, ena trenutno zelo iskanih vrst človečnjakov na Sumatri. Baje znajo biti na trenutke nevarni, čeprav bi vam naj po velikosti segli komaj do kolen.

• Če se tisti šofer »bayjay-a« slučajno še vedno pritožuje nad svojimi policaji, čeprav so ga za dokaj hud prometni prekršek »kaznovali« samo s tem, da je bil najprej deležen policistove moralne pridige, na kar je moral »zbitega« motorista sam odpeljati domov, medtem ko bi ga jaz poslal vsaj za 5 let v Ljubljano na Roško…, ga pošljite v Velenje. Tu bo lahko vozil tudi po Titovem trgu, po parkih, po pločnikih in po zelenicah, pa zajamčeno ne bo policaja niti blizu.

• Špela in kar 5 (!!!) fletnih (!!!) fantov naenkrat… Bom povedal mami… So vam med noge tudi že kaj pošpricali, kot to pri Tadeji in Micu kar naprej počnejo? Zastonj seveda nikoli. Res domiselno…

• Pa Simona, na strehi hiše sama s fantom… Kaj če bi ti tisti tip slučajno dol padel…, recimo na katero od motoristk, ta bi ti ga pa tik »pod« nosom odpeljala k sebi domov na »okrevanje«… Sicer pa: katera Simona si je privoščila tolikšno predrznost: »Simona« ali »in Simona«?

• Glede na to, da vas je sedem in da se kar naprej hvalite, kako kar naprej nekaj jeste, se ob vašem prihodu templja »Borobudur« verjetno sploh videlo ni… Zato so vsi gledali samo vas. Ali so vas pa zamenjali za tempeljske svečenice. Če se vam to še kdaj ponovi, kar klobučke na tla in čakati, čakati, čakati, kot mi čakamo na vaše prve fotke… Mogoče bo pa čez čas vendarle kakšen Rp not padu…

• Upam, da ste tisti najbolj znani vulkan dobro izkoristile in si na njegovem ognjišču »skuhale« kakšen kapucino. Če vam je kdo k temu ponudil še kakšen Miš-Maš-ev kiflček, pa še boljše. Toliko za danes.

• Pardon! Še en stavek: Dan pred vašim vzponom na naj-vulkan sem šel mimo »Ohrida« in me je eden njihovih vprašal, kje ste. Jaz sem se pa obvladal in jim nisem nič povedal. Sicer bi ga že naslednji dan zagotovo srečale vrh vulkana s vsaj 30 vrstami sladoleda in polnim lavorjem čokoladnega preliva… Ob njem pa na vsaki stani velikega lavorja po sedem nosačev… Če bi se jim pridružilo še sedem zasopelih sladkosnednic iz Slovenije, bi bil to zanj biznis tisočletja na tistem območju…

Vati

Pripis št. 2: Mirjam, mami zahteva, da vsaj enega tistih treh »mladih fantov«, ki so bili z vami ves čas tako prijazni in ustrežljivi, nujno pripelješ v Lajše. Lahko bo vse dni samo pral, obešal perilo (po želji tudi na strehi…) in likal. Miha si bo sicer od zavisti pogrizel vse nohte na rokah in na nogah, pa kaj… Njegov problem…

Vati

Bejbe!
Glede na to, da gledam, kak vas fletni miličniki pospremijo čez cesto in berem kak ste kar naenkrat v središču pozornosti… drage moje… PAZITE, DA VAM NE STOPI SLAVA V GLAVO IN DA NE BOTE MISLILE, DA SE BOJO HOTLI V VELENJU TUD VSI Z VAMI SLIKAT!!! :D DD

Mal heca more bit… vidim da uživate in na vam res ni lahko. uživajte še naprej, mislite na nas in se vsako nedeljo spomnte na dobro domačo govejo župco ;)

pozdravček iz velenja, v.

oki..meil steka zato bom kr tuki odgovorila:
vodic: ni nobene agencije, nicesar kjer bi lahko koga nasel. pac sami se pojavijo potem pa upaj da dobis kaj dobrega. nas janez gre naprej v junglo tako da ga takrat ne bo. poistite VOKALEP-a (sprasujte po hotelih ali kjerkolki)zanj pravi janez dfa je sef in da ve kateri vodic je dober.
denar: vodic 400000rp, kuhar 150000rp, nosaci 80000rp, spanje v plemenih tam 50-60000 na osebo, kuhinja 100000. to so nujni stroski, brez katerih ne gre.
kuhinja: splaca se met kuharja, ki je zraven itak tudi nosac, ali pa imejte vodica ki tudi kuha. je ista cena. kuhna je pac kolibica kjer ti nosaci naredijo ogenj na tleh iz drv.
nosaci: vodic vam jih bo pripeljal mnogo prevec (mi smo startali s 17, drugo polovico prehodili z 8 pa je blo isto). pripelja ti svoje zene, otroke..ki nosijo samo par kil. drgace pa en nosac nosi 15kg. ampak nosace pa lahko pripelje samo vodic. ne mores sam izbirat.
hrana: gres sicer z vodicem v trgovino, ampak potem moras vsak dan sproti vseeno dajati denar (250000). mi smo na zacetku kupili za 5 miljonov hrane..zadnjih 5 dni, ko nismo imeli nic vec hrane je pa prav tako samo 250000rop na dan zadostovalo.
pac za denar te skusajo vsak trenutek nategniti. skos si nerki izmislujejo, ce jim pa prevec pod prste gledas se pa tutr zmuhajo. kot taki mali otroci so.
tut posodo in platno za bivakiranje, baterije.. moate vi kupiti skupaj z vodicem. nic ne prinesejo s sabo, samo na konco trekinga veselo odnesejo vse domov.
prtljago smo mi pustili v hotelu. smo se zmenili pa je blo opk (mas budi hotel)
plemena ki smo jih mi obiskali:
-ugem
-yurima
-yuokosim
priliam
prongoli.
mi smo do malo bolj tradicionalnih ljudi hodili 6 dni (yaliji). vendar je pot zalo naporna. hodis po 8-10 ur na dan, po djungli ki je res blatna in cez 3500m, ki je res veliko bolj tezek od triglava.
ugem, yokosim,yurima: po teh vasicah hodijo na ta 5 dnevni treking. mi sicer nismo srecali nobenega turista ampak zdejle pa je baje sezona in se teh 5dnevnih trekingov najpogosteje udelezijo. tut najdes kakega korenckarja umes, ki pa ti za slikanje zaracuna od 2-10000rp =)
js vam ne morem nic svetovati, ker je cisto nepredvidljiva tale papua. fajn bi blo leteti s charterjem do prongolija in tam narediti treking. charter stane 9000000rp v eno smer za 5-9 ljudi. vendar ni sigurno, da ga dobite. mi smo hoteli se z njim vrnat domou pa je na pori sem strmoglavilo in potem so tudi vsa druga letala iskala to letalo in se sploh ni dalo ne vem koliko dni leteti. tudi neko letalo za 450000rp na osebo bi naj obstajalo, ki leti v Anguruk. sam tuki tk slabo govorijo anglesko, da ti cist nc ne znajo povedat. okrog anguruka bi pa tut naj lazje prisel do teh neturisticnih vasic (8ur hoda od prongolija)
temperature: drugace je lepo za kratke rokave in hlace, ce grete cez 3500m – elit montain, tam je strasno mrzlo pa se 2x morate kampirat. mi smo rabili sotor. ce ni veliko drugih lokalnih lojudi, bi pa tut naceloma lahko z nosaci v bivaku spale sam tam ponavadi se za njih ni prostora.
dovoljenje nujno rabis. gres mimo Kurime kjer je policijska postaja in ti zelo natancno pregledajo, ce imas dovoljenje, tut pri vracanju domou preverijo, ce nisi prekoracil casa.
kart vam ne moreva rezervirati..saj boste videle ko prispete sem kasen drugi svet je tukaj. vec kot kaksen dan najbrz ne boste cakale, pa tut ce mate karte to sploh ne pomeni, da boste tisti dan vzletele.

hejla simona in ostale punce!

sem si ogledala fotke in prebrala, kaj vse doživljate :) vidim, da se mate fajn ;) tak da uživajte še naprej in pazite nase :D

pozdravček iz prekmurja v indonezijo, Monika

Kako lepo, predvidevam, da se imate izjemno. Vi kar naprej pridno pišite, da lahko mi beremo:D.

Lepo se imejte:D

Dragan

No, zdej vidm, da te res hočjo vsi na vsakem koraku naokol prnest:D Ne se dat punce, kr tako naprej!!!

Glede atrakcije…to bi pa mogu vidt:)

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije