header image

Jakarta – Jogjakarta

Objavil: afrika3 | 3.07.2009 | 8 Komentarjev |

Koncno nam je uspelo ugotoviti, koliko je dejansko ura. Vsaka namrec kaze drugace. Zdaj lahko z gotovostjo trdimo, da smo 5 ur pred slovenskim casom.

Zajtrk. Privoscile smo si ga bliznji restavraciji. Beseda, ki ga najbolje opisuje: PEKOCE!!! Juhe ni uspelo pojesti nobeni, zato smo prazne trebuhe napolnile z rizem in palacinkami z banano, ki so bolj spominjale na burek z banano.

banana burek

Po hudi vrocini smo se pes odpravile proti zelezniski postaji. Ni potrebno poudarjati, da so bile ze po prvem ovinku nase majice popolnoma premocene. Cas smo izkoristile za tecaj indonezijscine, zato smo vsakega pozdravile z ’slamat sore’ in se zahvalile s ‘terima kasi’. Ceste so zelo zelo prometne, preckanje je pravi podvig, Spela in Simona c. pa sta pokazali, kako se ne hodi cez cesto.

YouTube slika preogleda

Z ‘wanna be car’-ji (bayjay) smo se odpeljale proti Koti in pristaniscu. Med voznjo je eden od soferjev podrl rekord v cestnoprometnih prekrskih (preveliko stevilo oseb v vozilu, izsiljevanje prednosti, …), zato so mu trenutek pozornosti namenili policisti. No, ce vas zanima, kako se zadeve s policisti resujejo na indonezijski nacin, berite naprej.

wannabe car

V Koti smo spoznale nove prijateljice iz Sumatre, ki so se z nami spoznale zaradi zelje po fotografiranju z nami. Delale so nam druzbo na sprehodu po pristaniscu in ribji trznici.

Na poti proti hotelu so se dogodivscine s policisti nadaljevale. Ponovno smo se razdelile na 2 skupini in se ‘zbasale’ v bayjay-a. Malo soferjeve nepazljivosti je pripeljalo do tega, da smo zbili 2 motorista, ki sta se prevrnila sredi prometne ceste. Takoj je bil na kraju dogodka policist. Teh je po tukajsnjih cestah vsepovsod polno. Pricakovale smo vse najslabse, zgodilo se je le najboljse. Sofer je bil delezen policistove moralne pridige, malo so se pogovorili, si segli v roke in se prijateljsko razsli. Le Mojca, obe Simoni in Tijana so morale pot nadaljevati pes, ker je sofer ponesrecenca odpeljal domov.

Sledila je nocna voznja z vlakom proti Jogjakarti. Vzele smo bussiness class, da bi se vsaj naspale, ce ze potujemo ponoci. Zal je bilo spanja bolj malo, ker se je prevec zanimivega dogajalo. Glavna zvezda vagona je bila Spela, ki se je zabavala v druzbi 5 fletnih fantov. Datum poroke sporocimo naknadno.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: nekategorizirano

Odzivi

Kaj ste carke ;)

lol @ youtube video :D .. zmaga!!

Špela ne bi bla Špela :P Upam, da bom povablena na ohcet :P

Heloooov!

To prečkanje ceste je tak dobro ne:)vidim, da so policaji lepo poskrbeli za vaju;)drugače bogve kdaj bi preko prišle:)
Vidim, da uživate na polno. Vsaj lepo vreme mate, kajti tukaj je skoz neki dež. Če nebo nič bolje pridem kar za vami dol:))))hehe
Fantje so tak menda celi nori doli, 7 punc ni kar tako;)

Punce, Javljajte se še tako pridno naprej.Aja, pa slikccc večččč:)

papa*

zmagale ste da vas je prišel pospremit čez cesto bravooooooooooo

Malo sem presenečen glede policista in prehoda čez cesto:D. Očitno ste zelo popularne, da vas celo policisti pospremijo čez cesto:))).
Ampak, kakšna gneča, čestitke obema za uspešen prehod, ker to pa ni kar tako:D.
Šofer je zbil motorista, obenem je kriv, policist je takoj tam , motorist je poškodovan, policist se lepo pogovori s šoferjem in mu seže v roko ta pa poškodovanca odpelje naprej… Zanimivo, očitno nimajo AO. Ne bi rad bil na mestu motorista. Ko smo že pri njih, nemormalno število jih je:D.

Lepo se imejte:D.

Dragan

ROTFLMAO @ prvi paragraf, video in rekorde v cestnoprometnih prekrskih ;)

Ooooo, kaka gužva!!! Sej kje da bi se kšn umaknu:)

Drgač pa tale terima kasi je pa kr hud ‘hvala’.

Aja, pa tud jst upam, da bom povabljen na poroko:D

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije